Etusivu > Ajankohtaista > TET-harjoittelu tai oppisopimus HVS:ssä

TET-harjoittelu tai oppisopimus HVS:ssä

Työelämään tutustuminen (TET-harjoittelu) on peruskoulun 8. ja 9. -luokkien oppimäärän sisältyvä lyhyt harjoittelu. Koronan takia monien koulujen TET-jaksot peruttiin ja tänä syksynä on nuorilla ollut haasteita löytää sopivia TET-paikkoja.

Talin ja Taivallahden Tenniskeskuksissa sekä HVS-Tenniksessä on tavallisesti vuosittain kymmeniä TET-nuoria. HVS:n valmentaja Anders Wallén toivottaa kaikki HVS:ssä tennistä harrastavat nuoret harjoitteluun. Normaali TET-työaika on arkisin 9.30-15.30.

– Työpäivä HVS:ssä koostuu sekä kentän ulkopuolella tehtävistä auttavista hommista, kuten tennismailojen invertaariosta tai valmentajien huoneen siivouksesta, että tenniskentällä tapahtuvasta alle 10-vuotiaiden koululaisten ohjaamisesta. Aikaisempaa kokemusta ohjaustyöstä ei tarvita, mutta toivomme, että nuori pystyy pallottelemaan  sekä tuntee HVS:n toimintamallit eli on itse ollut tai on HVS:n valmennuksessa mukana.

TET-harjoittelu HVS:ssä antaa nuorelle mahdollisuuden tutustua tennisvalmentajan työhön sekä lasten kanssa työskentelyyn. Moni nuori, joka on ollut HVS:ssä TET:ssä on hakenut ja  saanut kesätöitä HVS:stä seuraavana kesänä. Anders jatkaa.

– On ollut myös niitä nuoria, jotka ovat harjoittelun aikana itse todenneet, että ohjaustyö ei ole heitä varten. Sekin on tärkeä piirre ymmärtää itsessään.

HVS:ssä on myös vuosien varrelle ollut useita liikunnanohjaajaksi tai -neuvojaksi oppisopimuksella opiskelevia nuoria tai nuoria aikuisia. Yhteistyö Liikuntakeskus Pajulahden kanssa on sujunut hyvin. Lue lisää täältä.

Myös halliyhtiön puolella voi suorittaa TET-harjoittelun. Talin Tenniskeskuksessa TET-harjoittelijat ovat auttaneet mm. Pro Shopissa sekä kenttien/piha-alueiden kunnostukseen liittyvissä tehtävissä. Taivallahdessa työtehtäviin on voinut kuulua myös kahvilan liittyviä tehtäviä. Erinomainen harjoitteluviikko Talissa voisi olla tulevana marraskuuna (15.11.-21.11.), jolloin Talissa järjestetään miesten ammattilaisturnaus!

Tervetuloa TET:iin!

Miten hakea paikkaa:
HVS-Tennis: info@hvstennis.fi tai juttelemalla oman HVS-valmentajan kanssa.
Tali ja Taivallahti: asiakaspalvelu@talitaivallahti.fi