Etusivu > Ajankohtaista > Suomi-henkeä West Alabamassa

Suomi-henkeä West Alabamassa

Viisi vuotta sitten, keskellä kesää, kun Jeff Beaman aloitti University of West Alabaman (Div II) valmentajana, hän sai aloittaa suhteellisen tyhjältä pöydältä, pelaajia oli vain yksi kappale. Joukkueen rakentaminen oli näin ollen ensimmäinen tehtävä. Yksi ensimmäisistä yhteydenotoista tuli turkulaiselta Henrik Sinkolta. Hänen kanssa lopulta tehtiin sopimus, ja sitten Henrik suositteli Julius Kaverista.

Nyt Henrik ja Julius ovat Jeffillä apuvalmentajina samalla kun viimeistelevät opintojaan. Molemmat ovat pärjänneet pestissä hyvin:

”Olen erittäin iloinen kun näen miten he jaksavat auttaa uusia pelaajia ja olla kannustavia. Monet saattavat olla tennisjakson päätyttyä leipiintyneitä, mutta Henrik ja Julius ovat olleet esimerkillisen aktiivisia.” kehuu Jeff Beaman.

Joukkueessa pelaa kolme muuta ”Suomi-poikaa”: Noah Johanssen, Nuutti Jokinen sekä Ilari Vesanen. Lisäksi joukkueessa on pelaajia Ukrainasta, Nigeriasta, Meksikosta ja Ruotsista. Aika mukava soppa.

”Hyvin on alkanut, painoa on tullut muutama kilo ja ainakin osa lihaksina, toivottavasti. Treenit on kovia, verkkopeliä ja dubbelia jyystetään paljon.” Nuutti valotti freshmanin näkökulmasta. ”Fiilis on hyvä!”

”En halua olla yleistävä ja ennakkoluuloinen  kansallisuuksien osalta, mutta voin sanoa että nämä suomalaiset täällä ovat tulleet hyvin toimeen kaikkien kanssa, ovat yritteliätä ja taistelevat otteluissa hienosti.” toteaa kokenut valmentaja.

Hän on omien laskujensa mukaan valmentanut pelaajia 26:sta eri maasta ja nähnyt monenlaisia persoonia.

Jeff Beamanin valmennettavista parhaat ovat yltäneet pro rankingeissa alle sadan, useat ovat ainakin kurkistaneet 1000:n joukkoon.

”Jos pelaaja miettii tehdä uraa ammattilaistenniksessa niin samalla on hyvä muistaa college-vaihtoehto. Yliopistotenniksessä saa paljon hyvätasoisia otteluita, harjoittelu on säännöllistä ja koulutus on hyvä turva tulevaisuuden varalle.” Jeff korostaa.

Juuri nyt hän on kiinnostunut saamaan joukkueeseen tyttöpelaajia ja joitain keskusteluyhteyksiä Suomeen on jo.

”Ne jotka ajattelevat yliopistotennistä mahdollisuutena neuvoisin, että lukio-opinnot kannattaa hoitaa niin että ne vastaavat NCAA:n vaatimuksia. Lisäksi pitää valmistautua TOEFL (Englanti) ja SAT (tasokoe kirjallisissa taidoissa ja matematiikassa) kokeisiin.”

HVS:n tähtipelaajista Panu Virtanen (Vanderbilt Div. I) ja Patrik Kaukovalta (University of Alabama Div. I) opiskelevat myös USA:ssa tennistipendeillä. Seuraavissa numeroissa kysellään heiltä kuulumisia, samoin kuin Herkko Pölläseltä, joka on jäänyt opintojen (Ohio State University) jälkeen Columbukseen töihin Jarmo Kekäläisen jääkiekko organisaatioon.

Repe Jokinen
Nina Kaverinen